fotodoc


Liesbeth Daale

Liesbeth Daale (midden op de foto hierboven) volgde de lerarenopleiding voor Handvaardigheid en Textiele werkvormen.
Hierna volgde ze meerdere jaren draailes bij Paulien Ploeger en nam ze deel aan verschillende keramiekworkshops.
Sinds 1998 heeft ze samen met 3 andere keramisten een atelier in Leeuwarden.

klik hier voor haar website


Paula Bouwstra

Paula Bouwstra (rechts op de foto hierboven) volgde haar opleiding als keramisch vormgever en docent handvaardigheid en kunstgeschiedenis op de Academie voor de Kunsten Constantijn Huygens te Kampen.
Zij heeft in 1996 een werkperiode op het EKWC (Europees Keramisch Werkcentrum) in 's-Hertogenbosch gedaan.
Verder heeft Paula haar werk tentoongesteld bij een aantal galeries door geheel Nederland, is besproken in keramiektijdschriften en heeft keramiekprijzen gewonnen. Particulieren en bedrijven hebben diverse werken van haar aangekocht. Van 1993 tot 2003 heeft zij keramiekles gegeven aan de Blauwe Stoep/Parnas.
Tegenwoordig is Paula als kunstdocent verbonden aan de ISK en het Stedelijk Gymnasium te Leeuwarden.


Dineke Taal

Dineke Taal (links op de foto hierboven) volgde na haar studie Culturele Antropologie aan de UvA (Universiteit van Amsterdam) een eerste jaar aan de opleiding voor Keramische Technieken in Gouda.
Daarna heeft zij keramiek-, raku- en glazuurworkshops gevolgd bij verschillende keramisten in Nederland.
Van 2004 tot 2009 heeft zij keramiekles gegeven aan Parnas in Leeuwarden, zowel aan kinderen als volwassenen.
Sinds 2008 heeft zij haar eigen atelier, eerst in Lichtaard en nu in Dokkum, waar zij draai/handvorm lessen, glazuurlessen, kinderfeestjes en raku workshops verzorgd.
Ook geeft zij regelmatig workshops op scholen en buurthuizen.

klik hier voor haar website


Gastdocent: Riet Bakker

Riet Bakker woont en werkt in 't kleine dorpje Cornwerd vlakbij de afsluitdijk in Friesland. Werken met klei ontwikkelde zich naast haar beroep als arts van hobby tot passie.
In 1986 kiest zij voor een professioneel eigen atelier, ging aanvankelijk als arts in deeltijd verder en is nu fulltime keramist. Zij exposeert met regelmaat in binnen- en buitenland.
Werkwijze: Uit zachte platen steengoedklei buigt en kneedt Riet organisch abstracte vormen met een strakke vormgeving. Vloeiende vaak symmetrische contouren en intrigerende patronen van openingen, richels en gleuven zijn kenmerkend. Gladde, glanzende delen worden omhuld met een "huid" van ruwe klei en/of krimpende, kralende en korrelige glazuren en komen zo tot leven en versterken de zintuiglijke respons.
Inspiratie: Het architecturale aspect in vormen uit de natuur en de dynamiek van groei en beweging van (micro-)organismen.

klik hier voor haar website


Gastdocent: Liesbeth Kamp

Liesbeth heeft de lerarenopleiding Ubbo Emmius in Groningen gevolgd met als afstudeerrichting handvaardigheid en textiele werkvormen. Na haar afstuderen op Ubbo Emmius is zij naar de Academie voor beeldende kunsten Minerva gegaan, richting keramiek, waarvan ze in 1989 afstudeerde.
Ze geeft al meer dan 20 jaar les in keramiek aan volwassenen en kinderen. Het leukst aan het lesgeven vind Liesbeth om mensen de diversiteit van keramiek te laten zien. Het werken met keramiek is veelzijdig, van serviesgoed tot objecten, van mensfiguren tot fantasiedieren.
Naast haar werk als keramiekdocent bij o.a. VRIJDAG in Groningen, werkt ze in haar eigen atelier.

klik hier voor haar website